Life Actions by Nikos Doulamis & Xenia Georgiadou - Facebook

Life Actions by Nikos Doulamis & Xenia Georgiadou - Facebook
Life Actions by Nikos Doulamis & Xenia Georgiadou - Facebook

Translation

Νυχτερινό Τραγούδι

Νυχτερινό Τραγούδι
Περδικάρης Αντώνης

HPA

HPA
Hellenic Pilots Association

ΠΑΡΟΧΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ & ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

Επισκεψεις

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Δύσκολοι καιροί και γκρίζοι...

http://www.e-charity.gr/article.php?cat=%CB%DD%EE%E7&subcat=%D3%EA%DD%F8%E5%E9%F2&tef=%CC%DC%FA%EF%F2&y=2011&num=1


Δύσκολοι καιροί και γκρίζοι...ΑΜΕΑInformation AMEAΗ επιλογή ΑΜΕΑ δεν είναι προσωρινά διαθέσιμη, σας ευχαριστούμε για την κατανόηση! 
  
Κανείς δεν γνωρίζει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Δύσκολοι καιροί για πολιτική συγκατοίκηση. Οι εξουσίες δεν διατίθενται να διορθώσουν τα ενδεχόμενα λάθη. Δύσκολοι καιροί για πνευματική συγκατοίκηση, με αποτέλεσμα να παρασυρόμαστε στην υπερβολή. Δύσκολοι καιροί ακόμα και για επαναστάσεις, σε λίγο θα ξεχάσουμε και το μικρό μας όνομα; Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα τάξη πραγμάτων; Η ώρα της αλήθειας φτάνει; Περίεργη, αν μη τι άλλο, η σεζόν αυτή που διανύουμε. Δεν αποκλείεται πολλοί να βρεθούν παγιδευμένοι. Δύσκολοι καιροί για ανθρώπους! Γνωριμίες! Δύσκολη υπόθεση όσο εύκολη και αν φαίνεται. Όσο εύκολο και αν είναι να γνωριστείς, άλλο τόσο δύσκολο να επικοινωνήσεις. Περνάς μπροστά με το ζόρι και μετά κάτι γίνεται. Οι επικοινωνιακές δυσκολίες είναι από τους πιο συχνούς λόγους προβλημάτων και αποτυχιών στη ζωή μας.

Η ιδιαιτερότητα της λήψης αποφάσεων, ο κίνδυνος που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον για να διατηρήσουμε στην κορυφή την αξιοπρέπεια μας...δύσκολοι οι καιροί...ποτέ δεν πάμε μπροστά με τα ίδια....ατελείωτα ταξίδια στο πουθενά....Ποτέ το ρολόι δεν πάει σωστά. Σκορπάει τα λεπτά του στο άπειρο, προδίδεται στο χρόνο και οι δυσκολίες καλλιεργούνται περισσότερο. Σεμνό περπάτημα δεν υπάρχει. Μόνο το βάδισμα της χελώνας, κλεισμένη στο καβούκι της, μια κρυφά μια φανερά, πάντα με την πανοπλία της. Η νέα μηχανική κίνηση μας έρχεται να επιβεβαιώσει την αντίληψη ότι, όσοι νιώθουν βαθιά θλίψη, τα βλέπουν όλα γύρω τους πιο γκρίζα. Έτσι κι αλλιώς τα ήξερα όλα δε λέει ένας στίχος; Ξεχάστε πλέον τα μουντά μαύρα, το γκρίζο χρώμα κάνει την επανάσταση του και συνδυάζεται με τα πάντα. Συνηθίζουμε να λέμε πως όταν κάποιος είναι θλιμμένος βλέπει τα πάντα γύρω του γκρίζα, αλλά αυτό αποδεικνύεται πραγματικότητα, αφού σύμφωνα με την εκρηκτικότητα που ζούμε δεν γυρνάμε εύκολα σελίδες.

Πρέπει να διαθέτουμε επιμονή και υπομονή...έχουμε άλλη επιλογή; Πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια κύματα που στέκονται για ώρα εκεί ψηλά, λες και αποτελούν ένα πίνακα ζωγραφικής που δεν μας αφήνει να τον διασχίσουμε; Η γκρίζα πόλη σ' αγκαλιάζει ασφυκτικά... Χρώματα αισιοδοξίας που μπορούμε να ρίξουμε μέσα στο γκρίζο, προκειμένου να εμπλουτίσουμε την ανάπτυξή του. Είμαστε νέοι, για να τα βλέπουμε όλα μαύρα... Μυστική συμφωνία ανάμεσα στην επιμονή και την υπομονή. Το σίγουρο είναι πως σε πολλούς από εμάς δεν αρέσουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Τα γκρίζα μαλλιά είναι ένα από αυτά και το θέμα είναι ότι ακόμα και αυτό θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε πριν την συγκεκριμένη στιγμή που εκείνα αρχίζουν να εκδηλώνονται. Όλα πρόωρα με το γκρίζο χρώμα. Όλα πριν ακόμα ωριμάσουν τη δεδομένη στιγμή, όπως οι γκρίζες φάλαινες που ζούσαν κάποτε και στον Βόρειο Ατλαντικό και περνούσαν και από τη Μεσόγειο και όμως εξαφανίστηκαν. Είδος προς αναζήτηση έτσι όπως θα γίνουμε κι εμείς.

Η Γκρίζα Ομορφιά είναι δίπλα μας. Ομορφιά είναι να ξέρουμε τι μας πηγαίνει, να αγαπάμε τον εαυτό μας και να του προσφέρουμε κάθε τι που του αξίζει. Το χαρακτηριστικό ενός ατόμου, ενός τόπου, ενός αντικειμένου ή μιας ιδέας που προσφέρει μια αέναη εμπειρία απόλαυσης, ευχαρίστησης. Έτσι ακριβώς όπως πρέπει να ζούμε. Γκρίζο φόντο, μια θεωρία που επιδρά αποφασιστικά στην εξέλιξη της θετικής σκέψης. Οι αγνές μας σκέψεις που διαφέρουν σε όλα από εκείνα τα μουντά χρώματα, αποκαλύπτουν το μονοπάτι της αλήθειας και η ομορφιά γεννιέται μέσα στις αστραπές που θα φέρουν την καταιγίδα. Η ταχύτητα μετάδοσης της σκέψης, η μοναδική μας φίλη... η συντροφιά μας στην μοναξιά. Καλή μας πορεία λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου