Life Actions by Nikos Doulamis & Xenia Georgiadou - Facebook

Life Actions by Nikos Doulamis & Xenia Georgiadou - Facebook
Life Actions by Nikos Doulamis & Xenia Georgiadou - Facebook

Translation

Νυχτερινό Τραγούδι

Νυχτερινό Τραγούδι
Περδικάρης Αντώνης

HPA

HPA
Hellenic Pilots Association

ΠΑΡΟΧΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ & ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

Επισκεψεις

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα «Χρωστάμε στους συμπολίτες μας να ξεπερνάμε καθημερινά τον εαυτό μας»


Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα
«Χρωστάμε στους συμπολίτες μας να ξεπερνάμε καθημερινά τον εαυτό μας»

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, στη συνέντευξή του, κάνει απολογισμό πεπραγμένων και παρουσιάζει το σχέδιό του για την επόμενη τετραετία. Επίσης, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν έχει ζητήσει ποτέ στην πορεία του στην αυτοδιοίκηση το χρίσμα από κανένα κόμμα και καλεί τους συμπολίτες του να ψηφίσουν με γνώμονα τις προτάσεις και τις ικανότητες των υποψηφίων, γυρίζοντας την πλάτη τους στη λογική της συκοφάντησης και των αβάσιμων καταγγελιών.

Κύριε Χαρδαλιά, για ποιο λόγο κατεβαίνετε ως ανεξάρτητος υποψήφιος; Δε θα προτιμούσατε να σας στηρίζει κάποιο κόμμα;
Κατηγορηματικά όχι. Κατεβαίνω ως ανεξάρτητος υποψήφιος από το 1998 και πρόκειται για συνειδητή επιλογή. Ποτέ δε ζήτησα και δε διεκδίκησα το χρίσμα κανενός κόμματος. Και αυτό γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι το να είναι κανείς ανεξάρτητος είναι βασικό πλεονέκτημα τη στιγμή που πρέπει να αγωνιστεί και να έρθει σε ρήξη για το καλό της πόλης του. Το χρίσμα αποτελεί περισσότερο δέσμευση παρά πλεονέκτημα. Πρωταρχικό καθήκον κάθε δημάρχου είναι να προασπίζεται το συμφέρον της πόλης του. Πώς μπορεί, λοιπόν, ένας δήμαρχος να αντιταχθεί στη βούληση ενός κόμματος –και ιδιαίτερα εάν πρόκειται για το κυβερνών κόμμα- όταν έχει εκλεγεί με το χρίσμα του ίδιου κόμματος; Παράλληλα, οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί έχουν και ένα επιπλέον πλεονέκτημα, αυτό της επιλογής των βέλτιστων υποψηφίων για να εκπροσωπήσουν τους πολίτες. Το ψηφοδέλτιο με το οποίο δίνουμε και αυτή την εκλογική μάχη αποτελείται από ανθρώπους της κοινωνίας και όχι των μηχανισμών. Από ανθρώπους που έχουν διάθεση να υπηρετήσουν και να προσφέρουν στην πόλη. Κοινός μας στόχος να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας, ώστε να αφήσουμε στα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες, μια παρακαταθήκη για την οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι.

Με ένα σύντομο απολογισμό του έργου σας, ποιες είναι οι σημαντικότερες επιτυχίες σας ως δημοτική αρχή;
Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε καθημερινά με βασικό μας γνώμονα να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Στο Βύρωνα τα τελευταία χρόνια έχουν κατασκευαστεί και αναπλαστεί 52,5 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων και παιδικών χαρών, ανάμεσά τους το πάρκο Καραολή και Δημητρίου, το οποίο το 2009 τιμήθηκε με βραβείο «Οικόπολις». Διαμορφώσαμε 16.958 τ.μ. νέων κτηρίων. Δημιουργήσαμε 10,7 χλμ. νέων δικτύων αποχέτευσης. Ασφαλτοστρώσαμε 58,2 χλμ. δρόμων και ανακατασκευάσαμε 9,5 χλμ. πεζοδρομίων. Παράλληλα, καταφέραμε να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά του Δήμου, καθώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιτύχαμε να έχουμε θετικό ισολογισμό, ενώ επιτύχαμε εξυγίανση της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης χωρίς να απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή ενός ακόμα σχολείου, του γυμνασίου στον Καρέα και ενός κλειστού γυμναστηρίου στην ίδια περιοχή -και τα δύο βιοκλιματικού σχεδιασμού. Βιοκλιματικό είναι και το νέο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2011. Προσπαθούμε καθημερινά να ξεπερνάμε τον εαυτό μας σε όλους τους τομείς. Το χρωστάμε σε όλους όσους μας έχουν υποστηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Το χρωστάμε στους συμπολίτες μας.

Μένει ακόμα κάτι να γίνει; Ποιο είναι το πρόγραμμά σας για την επόμενη τετραετία;
Για την επόμενη τετραετία έχουμε 62 συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με την υλοποίηση των οποίων ολοκληρώνεται και το έργο μας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη δημιουργία της μεγαλύτερης Πράσινης Διαδρομής στην Ευρώπη, συνολικού μήκους 4,2 χιλιομέτρων. Πρόκειται για το πιο φιλόδοξο από όλα τα έργα μας, καθώς αλλάζει δραστικά τη φυσιογνωμία της πόλης μας. Το έργο ενώνει το κέντρο της πόλης με τις παρυφές του Υμηττού, μέσα από ένα δίκτυο πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, ενώ κατά μήκος της διαμορφώνονται και εντάσσονται σε βιοκλιματική λογική πέντε πλατείες και δύο πάρκα και φυτεύονται 17.000 δέντρα, 38.450 θάμνοι και 32.500 λουλούδια. Το πρόγραμμά μας δίνει έμφαση και στον κοινωνικό ρόλο της αυτοδιοίκησης, καθώς επεκτείνουμε το πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΖΩ, το οποίο ήδη έχουμε θέσει σε εφαρμογή, ενισχύουμε το Κέντρο Υγείας της πόλης μας με νέα προγράμματα, δημιουργούμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και ενισχύουμε επιπλέον τη δωρεάν δημοτική συγκοινωνία της πόλης μας. Παράλληλα, οι δεσμεύσεις μας περιλαμβάνουν τη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου Πολιτισμού και Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον Υμηττό, αλλά και τη φύτευση 900 στρεμμάτων πρασίνου προχωρώντας στην αποκατάσταση του ανάγλυφου του παλαιού λατομείου και πλήθος άλλων υποδομών, σημειακών παρεμβάσεων και έργων σε επίπεδο γειτονιάς. 

Η αντιπαράθεση στο δήμο σας έχει φουντώσει για τα καλά, ιδιαίτερα εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποια η θέση σας;
Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει να δώσει την εκλογική μάχη με συνεχείς καταγγελίες, για αποφάσεις και ενέργειες που και γνώριζε εδώ και χρόνια και δεν έχει καταψηφίσει σε επίπεδο θεσμικών οργάνων του δήμου. Πρόκειται για μια προσπάθεια. Εμείς, στη λάσπη απαντάμε με έργα, αρνούμενοι να υποκύψουμε σε εκβιαστικά διλήμματα, τα οποία κάθε άλλο παρά προάγουν τον πολιτικό μας πολιτισμό. Και πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας, αναγνωρίζοντας την ειλικρίνεια και τη σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, θα στρέψουν την πλάτη τους στη λογική της πόλωσης, της συκοφάντησης και των αβάσιμων καταγγελιών και θα ψηφίσουν με γνώμονα τις προτάσεις και την ικανότητα του κάθε υποψηφίου να ασκήσει ουσιαστική πολιτική και να πάει το Βύρωνα μπροστά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου