Life Actions by Nikos Doulamis & Xenia Georgiadou - Facebook

Life Actions by Nikos Doulamis & Xenia Georgiadou - Facebook
Life Actions by Nikos Doulamis & Xenia Georgiadou - Facebook

Translation

Νυχτερινό Τραγούδι

Νυχτερινό Τραγούδι
Περδικάρης Αντώνης

HPA

HPA
Hellenic Pilots Association

ΠΑΡΟΧΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ & ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

Επισκεψεις

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CHARITY E- MAGAZINE

Μας ξεφύλλισαν μέχρι τώρα

Από ψυχής ... εμπιστεύεται η Ξένια Γεωργιάδου

Αφιερωμένο στους φιλοξενούμενους της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ»

Έτσι ξαφνικά ο κόσμος μου άλλαξε όψη...εκεί που σε άγγιξα....και κατάφερες να κερδίσεις τη θέση στη λογική και τη σκέψη μου. Πέρασαν χρόνια αλλά κατάλαβα πόσο ελπιδοφόρο είναι το μήνυμα που μου πρόσφερες για να εκμεταλλευτώ το δικαίωμα να συνυπάρχω μαζί σου.

Είναι στιγμές που σκέφτομαι πόσο υποφέρεις και το χαμόγελο σβήνει από το πρόσωπο σου.
Μου έμαθες να βυθίζομαι στη θλίψη σου, να σκουπίζω το δάκρυ σου με τις άκρες των δακτύλων μου, και να ονειρεύομαι μαζί σου για να αλλάξω το πεπρωμένο. Σκέψου πόσα μου έμαθες να αγαπώ, και δημιούργησες μέσα μου την ευγνωμοσύνη γιατί βρήκα ένα λόγο ύπαρξης. Μέσα από σένα έμαθα να ανοίγω το παράθυρο, χωρίς να υπολογίζω τον λυσσασμένο αέρα. Όλη μου η ζωή σε ένα καταραμένο δωμάτιο ψυχιατρείου, με τόσες βασανισμένες ψυχές γύρω μου να περιπλανώνται σαν τις άδικες κατάρες μόνο για να έχουνε σκεπή τα σώματα τους.

Άψυχος κόσμος γύρω μου με μοναδική παρέα τη μοναξιά μου και το βλέμμα στο παγωμένο ταβάνι που δεν καταφέρνει να κρατηθεί.... που με πλακώνει με την τσιμεντένια μορφή του.
Και ξαφνικά μόλις ήρθες να με πάρεις μακριά από τη θλίψη. Μια ζωγραφιά χρωματιστή χύθηκε από το μαύρο πίνακα που αντίκριζα καθημερινά στο βρώμικο από τα χνώτα των αναπνοών τους, τζάμι του. Ζούσα πάντα με το φόβο της φυγής, με τα μαύρα φύλλα των χρόνων που κύλησαν σκόρπια από πάνω μου. Θέλω να πετάξω μακριά από τη θλίψη μου, να ανακαλύψω τα φτερά μου, να μην ακυρωθεί η ελπίδα μου. Από παιδί στα σκοτεινά θεμέλια του νου, στη μελωδία του αργού θανάτου, με μόνη ελπίδα εσένα. Δε θέλω να δακρύσω ξανά, θέλω ένα τρόπο να ξεφύγω από τον πόνο χωρίς συννεφιασμένη έκφραση στα χείλη μου.

Μάτια παραπονεμένα, θάλασσα υπομονής η αγάπη και το βλέμμα σου στην όψη μου....γεμάτα θετικές και δημιουργικές σκέψεις.
Μια λέξη περιμένω από τα χείλη σου για να οδηγηθώ στους ορίζοντες του τυχερού μου ονείρου....Σκόρπισες μέσα μου την ομορφιά και την ελευθερία, παλάτια χτίζαμε μαζί στην άμμο, όταν το χέρι σου βοηθούσε το δικό μου για να τα στηρίξουμε μέσα της. Τα κύματα θεόρατα αλλά πλούσιο σε έκταση το πέλαγος που γέμισε από τα δάκρυα σου κι εμείς καράβια σκουριασμένα που επιβιώσαμε μέσα από την ταλαιπωρία.

Τραύματα που δεν επουλώνονται, μα μέσα από το βάθος της πληγής τους, συνεχίζουμε το έργο της βελτίωσης με απώτερο σκοπό τη φροντίδα σου, την επανένταξη και τον αποστιγματισμό στον κοινωνικό περίγυρο....γιατί ήταν απλά η κακή εκείνη στιγμή που χρέωσε πάνω στο βελούδινο δέρμα σου την κόκκινη γραμμή και εκτροχιάστηκε η σκέψη σου στα δίχτυα της μοίρας.
Να θυμάσαι, θα είμαι εδώ πάντα για σένα έστω κι αν δεν καταφέρω να είμαι πλάι σου, θα ανοίγω πάντα ορίζοντες «μετάβασης» στην οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή σου...δε σε αφήνω ποτέ ξανά μόνο χωρίς τη φλόγα της δύναμης για να επιβιώσεις, μην ξεχάσεις ποτέ την αγάπη μου για σένα.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Α.Μ.Κ.Ε μετάΒΑΣΙΣ  κ. Νικόλαο Παπαδάκη για την ευκαιρία που μου έδωσε όλα αυτά τα χρόνια στη συμβολή της προσπάθειας -υποστήριξης ενός τεράστιου και σημαντικού κεφαλαίου για την ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ.
ΞΕΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
* Επιτρέπεται η μερική ή ολική χρήση υλικού των "Κειμένων" με την απαραίτητη ΠΑΝΤΑ αναφορά στην ηλεκτρονική του σελίδα ως πηγή "βιβλιογράφησης" και χωρίς την γραπτή άδεια της συντακτικής επιτροπής αλλά με την απαραίτητη αναφορά του συντάκτη του εκάστοτε άρθρου.

Copyright © 2009 - 2010 Charity the e-magazine / Charity Publications / Upper Group - Charity Gr. /http://charitygr.jimdo.com
Pages to the People


Charity International

Ακούμε & Βλέπουμε

Υποστηρίζουμε

ΧΟΡΗΓΟΙ Charity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου