Life Actions by Nikos Doulamis & Xenia Georgiadou - Facebook

Life Actions by Nikos Doulamis & Xenia Georgiadou - Facebook
Life Actions by Nikos Doulamis & Xenia Georgiadou - Facebook

Translation

Νυχτερινό Τραγούδι

Νυχτερινό Τραγούδι
Περδικάρης Αντώνης

HPA

HPA
Hellenic Pilots Association

ΠΑΡΟΧΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ & ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

Επισκεψεις

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Διαπροσωπικές σχέσεις και Απόψεις Εν Οψει της 7ης Νοέμβρη 2010.....

Διαπροσωπικές σχέσεις και Απόψεις Εν Οψει της 7ης Νοέμβρη 2010..... 

Το όραμα μιας σκέψης μου....που ευημερεί στην κίνηση της προόδου....εκείνο το πρωϊνό της Κυριακής που θα ξημερώσει...

Γεννήθηκα το 1971...εκεί που οι ορίζοντες χαράχτηκαν μέσα μου βαθειά στη θέα της ζωγραφισμένης αγωνίας του προσώπου της μητέρας μου όταν αντίκρυσα το βλέμμα της με απορία.....τα ερωτηματικά μου αμέτρητα με την εξέλιξη της πορείας στην εφηβεία μου.....πάντα γεμάτα αντίδραση στο κατεστημένο.....ερωτηματικά και απορίες που συζητούσα ασταμάτητα και με τους δύο μου γονείς....που με δίδαξαν την εκτίμηση....το σεβασμό.....και μου χάρισαν την έντονη προσωπικότητα μου. 
Τη συλλογικότητα....την αγάπη.....την ακύρωση της εκμετάλλευσης.....την αξιοπρέπεια......να στέκομαι όρθια στα κύματα που υψώνονταν μπροστά μου....και με οδηγό τη θετική σκέψη τους να παλέψω με την ίδια μου τη μοίρα.....πολλές ήταν εκείνες οι στιγμές που οι ρήξεις των απόψεων ήταν ακραίες.....δεν με εμπόδισαν να κάνω το λάθος γιατί μέσα από αυτό θα εκμεταλλευόμουν την ευκαιρία να μάθω να αγωνίζομαι για την ολοκλήρωση της επιτυχίας.....θέσεις και αντιπαραθέσεις για πολιτικές απόψεις.....κρίσεις και επικρίσεις προσωπικοτήτων......όλα όσα κατάλαβα είχαν ένα τρόπο αντιμετώπισης. Το δίκτυο των διαπροσωπικών σχέσεων που παίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων μας στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική μας ζωή.
Στην εποχή μας είναι πολλές οι αφορμές και οι αιτίες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις... όταν οι ενέργειες και γενικότερα η συμπεριφορά ενός ατόμου επηρεάζει την συμπεριφορά ενός ή άλλων ατόμων ..... «Διαπροσωπικές Σχέσεις και Προσωπικότητα στις διάφορες φάσεις της ζωής του ανθρώπου. Μηχανική και οργανική αλληλεγγύη. Επικοινωνία. Η λειτουργία της αξίας και δόμησης και η σημασία της για την οργανωμένη κοινωνία. Γλώσσα επικοινωνίας, κοινωνική δομή και ιεραρχία. Κοινωνική σχέση - Ανθρώπινη σχέση. Επικοινωνία και Διαπροσωπικές Σχέσεις στο χώρο εργασίας. Μοντέλα της διαδικασίας της διαπροσωπικής επικοινωνίας». Πολλά τα κεφάλαια που προσπαθούν να εξηγήσουν μεγάλοι επιστήμονες και αναλυτές.
Περνάμε τη ζωή μας γνωρίζοντας συνέχεια ανθρώπους. Κάποιους από αυτούς δεν θα τους ξαναδούμε ποτέ. Κάποιους όμως είναι αναγκαίο να τους αποδεχτούμε...ίσως εκείνοι αποτελούν τον κύκλο των αυριανών συνεργατών μας, των ανθρώπων εκείνων που θα αναπτύξουν ίσως ακόμα και το περιεχόμενο της γνώσης και επίγνωσης σε κλίμακα πολλαπλών κρίσιμων θεμελίων για την θεματολογία της επιβίωσης μας. 
Μας αφορά όλους να λειτουργούμε συλλογικά. Δεν λειτουργεί το ΕΓΩ μου.....ίσως να είναι αποτελεσματικότερο το «Ρεύμα Συνείδησης και Συλλογικότητας». Είμαστε άθροισμα αυτοτελών στοιχείων με στόχο την κοινή προσπάθεια μας για την κοινότητα.Κύρια προοπτική μου η αντανάκλαση του χαμόγελου και της χαρακτηριστικής έκφρασης για την αναγνώριση αξιών και διαμόρφωσης του ατόμου και του κοινωνικού περίγυρου.Διαμόρφωση αυτοαντίληψης....η εικόνα ενός καθοριστικού παράγοντα αντιδράσεων....η εικόνα διαμόρφωσης του εαυτού μας....ίσως για άλλους αποτελεί μια διαφορετική έννοια....με πιο πλούσια ύλη περιεχομένου.
Διαμόρφωση χαρακτήρα....ψυχοσύνθεση....ψυχοκοινωνικά αίτια και στόχοι που ξεχύθηκαν μπροστά στη γέννηση της κάθε λεπτομέρειας για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του εσωτερικού μας κόσμου. Ας ανιχνεύσουμε τα συναισθήματα μας για την ολοκλήρωση των στόχων μας....και ας παρακάμψουμε τις εμπάθειες κατά πρόσωπο....ενάντια στην επιθετικότητα δεν λειτουργούμε. Χρειαζόμαστε κίνηση αλληλεγγύης....όχι διαφθορά....στη δοκιμασία της αντίληψης....με κίνητρο την από κοινού μαχητικότητα και συντονισμό χειρισμού επίλυσης. 
Εχθρός του καλού το καλύτερο....ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΣΑΙ...ΜΑΘΕ ΝΑ ΘΕΤΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ....ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ!!!!!! «Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό..» 
Οι ανθρώπινες σχέσεις....οι από κοινού προσπάθειες... η διαχείριση της κρίσης σε πρωταρχικό επίπεδο που είναι η αυτογνωσία.....ο συντονισμός της....η τελική αναβάθμιση και αναμέτρηση της χρηστικότητας των επικεντρωμένων στόχων μας. 
Ανοίγει το παιχνίδι για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.....σαν τις ερωτικές σχέσεις...με αναμέτρηση το μοίρασμα των συναισθημάτων, των προτιμήσεων, των οραματισμών, των ονείρων, των ελπίδων για το μέλλον και των φόβων για τα αποτελέσματα του παρελθόντος. 
Όσο πιο εύκολα αφαιρούν την ενδυμασία από ένα κορμί, τόσο πιο δύσκολα αδειάζουν τον εσωτερικό του κόσμο και ίσως χρησιμοποιούν τη μέθοδο αυτή σαν μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για να αποφεύγουν οποιαδήποτε κρίση στην άδεια σελίδα τους". Αν παρακάμψουμε τους όρους τι μένει τελικά...μένει τόσο εκστατική η ερωτική εμπειρία?
Καλή Επιτυχία στις αγωνίες μας....και καλό αγώνα στην σκληρή μας πραγματικότητα....
Κλείνοντας το άρθρο μου θα συγκρίνω τις Διαπροσωπικές Σχέσεις και Απόψεις με τις Ερωτικές Σχέσεις και θα αναφερθώ σ’ εκείνο το υπέροχο τραγούδι του Βασίλη Σκουλά... 
«Τούτο το μήνα, τον αποπάνω,
τον αποπάνω, τον παραπάνω
Αητός εβγήκε να κυνηγήσει
να κυνηγήσει και να γυρίσει
Δεν κυνηγούσε λαγούς κι ελάφια
μόνο εκυνήγα δυο μαύρα μάτια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου